Poslanci otvorili ďalší rokovací týždeň opozičnými návrhmi

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 09:49 • 2 min
Poslanci otvorili ďalší rokovací týždeň opozičnými návrhmi

BRATISLAVA – Poslanci Národnej rady SR otvorili ďalší rokovací týždeň sériou návrhov z dielne opozície. V úvode piateho rokovacieho dňa hovorili o riešení problému s čiernymi stavbami. Diskusiu o tomto návrhu nestihli ukončiť v piatok (17.6.).

slovakia

left justify in out

Plénum čaká okrem poslaneckých návrhov aj petícia koaličnej #Siete a tajné rokovanie pléna o plnení úloh Vojenského spravodajstva a o činnosti Slovenskej informačnej služby za minulý rok. To by malo prísť na rad dnes popoludní.

 

Medzi opozičnými návrhmi je napríklad otázka výšky správnych poplatkov za prvý zápis držiteľa motorového vozidla, ktorá by nezávisela od výkonu motora. Tiež snaha zakotviť do zákona právo poslanca NR SR na vykonanie individuálneho poslaneckého prieskumu bez toho, aby najskôr musel získať poverenie pléna alebo výboru. Opozícia by chcela zmeniť aj fungovanie Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ), a to zmenou spôsobu voľby jeho predsedu.

 

Petícia #Siete sa do pléna dostane po pol roku od jej doručenia do parlamentu. Týka sa hmotnej zodpovednosti politikov a vylúčenia schránkových firiem z verejného priestoru. Keďže petíciu podpísalo viac ako 100.000 občanov, zákonodarný zbor o nej rokovať musí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies