Poslanci OĽaNO navrhujú aukciu pri výbere záchraniek

NETKY.SK • 1 Máj 2014, 11:27 • 2 min
Poslanci OĽaNO navrhujú aukciu pri výbere záchraniek

BRATISLAVA - Poslanci za OĽaNO Jozef Viskupič, Erika Jurinová a Eva Horváthová predložili do parlamentu návrh na novelizáciu zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti.

slovakia

left justify in out

Novelou zákona sa má nahradiť výberové konanie na vydanie povolenia na prevádzkovanie ambulancie záchrannej zdravotnej služby elektronickou aukciou. Poslanci chcú tiež stanoviť také podmienky elektronickej aukcie, aby pri vydávaní nových povolení na prevádzkovanie ambulancie záchrannej zdravotnej služby z dôvodu uplynutia obdobia platnosti predchádzajúcich povolení, ako aj z dôvodu zrušenia povolení na žiadosť poskytovateľa záchrannej zdravotnej služby boli sídla záchrannej zdravotnej služby nepretržito obsadené.

 

V súčasnosti platné ustanovenia o výberových konaniach na vydanie povolenia na prevádzkovanie ambulancie záchrannej zdravotnej služby nepovažujú predkladatelia návrhu novely zákona vzhľadom na nejednoznačnosť, netransparentnosť a prílišnú všeobecnosť ich znenia za prijateľné. "Platné kritériá a spôsob hodnotenia žiadostí o vydanie povolenia na prevádzkovanie ambulancie záchrannej zdravotnej služby poskytujú značný priestor na subjektívne hodnotenie a umožňujú tým uprednostňovanie určitých žiadateľov o vydanie povolenia," tvrdia opoziční poslanci. V súčasnosti preto podľa nich nemožno zaručiť spravodlivý a transparentný výber najvhodnejšieho uchádzača o prevádzkovanie ambulancie záchrannej zdravotnej služby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies