Poslanci OĽaNO a NOVA dajú podpisy pre Kňažka a Bárdosa

NETKY.SK • 20 December 2013, 15:14 • 2 min
Poslanci OĽaNO a NOVA dajú podpisy pre Kňažka a Bárdosa

BRATISLAVA – Poslanci za hnutie OĽaNO a stranu NOVA vedia garantovať 15 podpisov poslancov Národnej rady SR pod prezidentskú kandidatúru Milana Kňažka a Gyulu Bárdosa, ak sa im nepodarí vyzbierať podpisy od občanov.

slovakia

left justify in out

Ako povedala dnes pre agentúru SITA podpredsedníčka NOVA Jana Žitňanská, poslanci týchto strán sa tak rozhodli vzhľadom na spôsob vyhlásenia 1. kola prezidentských volieb predsedom parlamentu Pavlom Paškom. Ten vyhlásil prvé kolo prezidentských volieb na 15. marca a preto kandidátom zostáva len málo času na zbieranie podpisov od občanov pod petíciu za kandidatúru. Kandidáti musia odovzdať podpisy s petíciou do 9. januára. Záujemcovia o kandidatúru musia odovzdať petíciu s minimálne 15 000 podpismi alebo ich musia podporiť v kandidatúre 15 poslanci NR SR.

OĽaNO a NOVA sú pripravené pomôcť aj ďalším kandidátom, ktorí už ohlásili kandidatúru a nebudú schopní vyzbierať 15 000 podpisov. „Mnohých kandidátov nepoznáme, nevieme dať bianco šek, ale keby mali kandidáti záujem, stretli by sme sa a zvážili by sme podporu,“ povedala Žitňanská. Podľa nej postoj OĽaNO a NOVA je spontánna reakcia na zjavné znevýhodnenie týchto kandidátov. Zároveň dodala, že podpisy poslancov pod kandidatúru neznamenajú aj podporu strany danému kandidátovi. NOVA sa k podpore kandidátovi vyjadrí v januári. 

Podľa lídra OĽaNO Igora Matoviča takto by sa malo reagovať na aroganciu mocných, ktorí si myslia, že môžu pošliapavať základy demokracie. V takejto situácii podľa neho netreba pozerať, či je niekto Maďar, Róm či Slovák, ale podať rýchlu pomocnú ruku. To svojím krokom tieto dve strany robia. „Smer tým, že prinútil kandidátov, aby obťažovali ľudí cez veľké kresťanské sviatky s politikou, len odkryl svoju ateistickú podstatu a dokázal, že s kresťanstvom má spoločné asi toľko, koľko morské prasiatko s morom a prasaťom,“ vyhlásil Matovič s tým, že ani u OĽaNO nejde o podporu týchto kandidátov, ale o pomocnú ruku pri kandidatúre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies