Poslanci okolo Pellegriniho ukončujú svoje členstvo v strane Smer, Fico požaduje viac

NETKY.SK • 19 Jún 2020, 14:47 • 2 min
Poslanci okolo Pellegriniho ukončujú svoje členstvo v strane Smer, Fico požaduje viac

BRATISLAVA - Odchádzajúci poslanci zo Smeru-SD sa už vzdali svojich funkcií v strane, robia tiež kroky k ukončeniu samotného členstva. Pri obsadzovaní funkcií v Národnej rade SR sú pripravení adekvátne reagovať na zmenené politické pomery v budúcnosti.

slovakia

left justify in out

Zodpovedná zmena

Hovorkyňa Petra Pellegriniho Patrícia Macíková v mene skupiny odchádzajúcich poslancov

pripomenula, že skupina 11 poslancov, ktorá deklarovala odchod, sa chce držať volebného záväzku Smeru uskutočniť v krajine i vnútri politickej strany zodpovednú zmenu.

 

img

 

"Po vyčerpaní týchto možností v Smere cítime obrovskú podporu ľudí, aby sme tento záväzok napĺňali v novom politickom projekte a ponúkli im slušnú sociálnodemokratickú politiku 21. storočia," tlmočila Macíková stanovisko poslancov.

 

"Budeme reagovať na nové výzvy doby, ale zároveň nespochybniteľne obhajovať práva starších, chorých, slabých i všetkých pracujúcich vrátane tvrdého boja za 13. dôchodky i minimálnu mzdu," dodala.

 

img

 

Výzva predsedu strany pre "odídencov"

Predseda strany Smer-SD Robert Fico na piatkovej tlačovej konferencii označil odchádzajúcich poslancov za zradcov a ich čin za neslušnosť voči strane, ktorá im umožnila vybudovať si politickú kariéru. Žiada ich, aby ukončili nielen svoje členstvo v strane, ale vzdali sapredsedníckych funkcií vo výboroch Národnej rady SR a v prípade Pellegriniho aj postu podpredsedu parlamentu.

 

img

 

Nový model riadenia Smeru?

Fico avizoval, že v krátkom čase sa orgány Smeru budú zaoberať zásadnou personálnou obmenou vedenia strany. Jednoznačne nepovedal, že odíde z postu predsedu, naznačil však, že výsledkom zmien má byť i nový model riadenia strany. Dodal, že chce dostať do vedenia strany nové tváre, mladých politikov. Chce tiež tvoriť tieňový kabinet. V strane cíti naďalej veľkú podporu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies