Poslanci odvolali dozornú radu FNM, rozhodnú aj o jej novom zložení

NETKY.SK • 12 August 2010, 07:12 • 2 min
Poslanci odvolali dozornú radu FNM, rozhodnú aj o jej novom zložení

Poslanci odvolali dozornú radu FNM, rozhodnú aj o jej novom zložení

slovakia

left justify in out

img

Poslanci Národnej rady (NR) SR dnes v tajnom hlasovaní odvolali všetkých šesť zostávajúcich členov dozornej rady Fondu národného majetku (FNM). Ešte dnes popoludní rozhodnú o jej novom, podľa nedávnej novely už len trojčlennom zložení.
      Z funkcie tak parlament odvolal Karola Gordíka, Viliama Holevu, Jaroslava Ivana, Milana Mikláša, Lászlóa Pomothyho a Ivana Šveca. Na nového predsedu rady, ktorý má byť zástupcom opozície, kandidujú Ján Valko za Smer-SD a Ľubomír Neslušal za SNS. Zostávajúcich dvoch členov navrhli koaličné strany, a to Bertalana Bóna za Most-Híd a Jaroslava Ivana za KDH.
      Kandidátov navrhuje hospodársky výbor NR SR a práve pri kandidatúre na predsedu sa na jeho dnešnom rokovaní nezhodli strany Smer-SD a SNS. "Trochu som prekvapený tým, že sú tu dve mená na predsedu dozornej rady FNM, lebo boli dohody také, že za predsedu dáva svojho kandidáta SNS," podotkol Dušan Švantner (SNS).
      Poslanci za Smer-SD však takúto dohodu popreli. "O takejto dohode so SNS neviem. Počujem to prvýkrát, takže ani sa nemôžem takejto fiktívnej dohody držať," reagoval exminister hospodárstva Ľubomír Jahnátek. Jeho spolustranník Peter Žiga odišiel dokonca telefonovať predsedovi poslaneckého klubu Smeru-SD Pavlovi Paškovi, aby si situáciu preveril. Ten mu však podľa jeho slov akúkoľvek dohodu poprel.
      Počet pracovníkov vo FNM sa mal podľa tohtoročnej zmeny zákona znížiť z 90 na 50. Zrušilo sa prezídium fondu, ktoré malo deväť členov. Zároveň sa zjednodušil celý riadiaci aparát v tom, že výkonný výbor sa zredukoval z 11 členov na päť a dozorná rada sa zníži zo siedmich členov na troch.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona