Poslanci odsúhlasili sprísnenie zákona o zbraniach

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 15:50 • 2 min
Poslanci odsúhlasili sprísnenie zákona o zbraniach

PRAHA - Poslanecká snemovňa Parlamentu Českej republiky odhlasovala dnes sprísnenie zákona o zbraniach, čím si pohnevala tamojšiu opozíciu.

slovakia

left justify in out

Ak bude mať česká polícia podozrenie, že je niektorý držiteľ zbrane nebezpečný, bude môcť predmetnú zbraň zadržať priamo u neho doma. Poslanci českého parlamentu to dnes odsúhlasili v rámci vládnej novely zákona o zbraniach a strelive. Opozícia návrh kritizuje a sťažuje sa na obmedzovanie osobnej slobody.


Česká polícia mohla doposiaľ zbraň zhabať až vtedy, keď bol vyhotovený posudok o zdravotnej spôsobilosti jej držiteľa.


"Svet sa zmenil. Či sa vám to páči alebo nie, je menej bezpečný. Bezpečnostná situácia bude za päť rokov iná," obhajoval návrh zákona o zbraniach český minister vnútra Milan Chovanec.


Predseda opozičnej strany TOP 09 Miroslav Kalousek zase naopak vyjadril presvedčenie, že zákonov, ktoré vždy pod nejakou ušľachtilou zámienkou obmedzujú ľudskú slobodu, je v poslednom čase akosi veľa. Rovnaký názor zastávalo tiež mnoho poslancov z Občianskej demokratickej strany (ODS).


Za novelu zákona o zbraniach a strelive nakoniec v českom parlamente hlasovalo 93 zo 153 prítomných poslancov, proti ich bolo 35. Novela teraz poputuje do Senátu, potom ju na podpis dostane český prezident Miloš Zeman.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies