Poslanci odovzdávali kancelárie a ubytovacie priestory

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 10:26 • 2 min
Poslanci odovzdávali kancelárie a ubytovacie priestory

BRATISLAVA – Poslanci, ktorí v Národnej rade SR nepokračujú po 5. marci, mali do piatka odovzdať poslanecké kancelárie a ubytovacie priestory.

slovakia

left justify in out

„Poslanci boli vyzvaní, aby najneskôr do 11. marca 2016 odovzdali pracovňu poslanca na Západnej terase, prípadne užívaný ubytovací priestor a jeho inventár v ubytovacom zariadení na Kohútovej ulici a taktiež užívaný ubytovací priestor a jeho inventár v ubytovacom zariadení na Námestí A. Dubčeka,“ uviedlo pre agentúru SITA komunikačné oddelenie parlamentu.

 

Každý poslanec dostáva automaticky pracovňu na Západnej terase Bratislavského hradu. Poslanci s trvalým pobytom mimo Bratislavského kraja majú podľa zákona právo na ubytovanie v zariadení Kancelárie Národnej rady SR alebo na úhradu nákladov kanceláriou národnej rady v ubytovacích zariadeniach, ktoré určí kancelária národnej rady. Ubytovanie kancelária prideľuje poslancom na základe písomnej žiadosti. Mimobratislavskí poslanci bývajú buď v ubytovni pod parlamentom alebo v bytoch na Kohútovej ulici. Kancelária zatiaľ nestanovila termín, kedy si budú poslanecké kancelárie preberať noví poslanci.

 

Poslanci pri nástupe do funkcie dostanú aj notebooky a tlačiarne, ktoré si pri odchode z národnej rady môžu nechať. „Objem finančných prostriedkov, ktorý bude určený na dodanie notebookov pre všetkých poslancov zvolených v parlamentných voľbách dňa 5. marca, závisí od výsledku verejného obstarávania – cenovej ponuky úspešného uchádzača. Verejné obstarávanie prebieha, takže nie je možné v zmysle zákona o jeho priebehu informovať,“ informovalo komunikačné oddelenie kancelárie NR SR.

 

Osobné počítače a notebooky v súvislosti s riadnym technickým zabezpečením VII. volebného obdobia Národnej rady SR, s výkonom predsedníctva SR v Rade Európskej únie v druhom polroku 2016 a s bezproblémovým technickým chodom NR SR obstaráva kancelária cez elektronickú aukciu. Predpokladaná hodnota zákazky je 451 600 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona