Poslanci odišli na kampaň, program schôdze nevyčerpali ani na polovicu

NETKY.SK • 31 Október 2014, 11:53 • 2 min
Poslanci odišli na kampaň, program schôdze nevyčerpali ani na polovicu

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR ukončili 39. parlamentnú schôdzu, z programu schôdze nevyčerpali ani polovicu. Na programe bolo 112 bodov, neprerokovaných zostalo 63 návrhov zväčša z dielne opozície. Návrh na ukončenie schôdze podal predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD), podporilo ho 78 zo 129 poslancov.

slovakia

left justify in out

Zákonodarcovia odchádzajú na kampaň pred komunálnymi voľbami, do poslaneckých lavíc sa vrátia 25. novembra. Decembrová schôdza je naplánovaná na štyri týždne, skončiť by sa mala 17. decembra. Plénum by na nej malo doriešiť aj neprerokovaných 63 návrhov.
      

Decembrová schôdza sa však zvykne označovať aj ako rozpočtová. Vláda na ňu totiž prinesie návrh štátneho rozpočtu na ďalšie roky, je preto otázne, či poslanci dosiaľ neprerokované, prevažne opozičné návrhy skutočne prediskutujú. Ak sa tak nestane, posunú sa na rokovanie po novom roku.
      

Snemovňa dnes rečnila iba o jednom bode, o novele zákona o štátnom občianstve z dielne Mostu-Híd. Bugárovci chcú zákon zmeniť tak, aby sa vrátil stav pred leto 2010, teda do stavu, keď bolo možné mať beztrestne dvojaké štátne občianstvo. V súčasnosti občania prichádzajú o slovenský pas prijatím cudzieho občianstva, čo Most-Híd považuje za porušovanie práv občanov.
      

Svoj návrh malo na programe aj hnutie OĽaNO, ktoré navrhuje vrátiť občianstvo ľuďom, ktorí oň pre súčasný zákon bezdôvodne prišli. Zákon chcú tiež zmeniť tak, aby o slovenský pas neprichádzali tí, ktorí príjmu občianstvo takého štátu, ku ktorému majú reálnu väzbu. Ani jeden z opozičných návrhov zrejme nemá šancu na úspech, keďže ministerstvo vnútra má vlastné riešenie. Dosiaľ ho však nepredložilo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies