Poslanci NR SR budú v piatok rokovať o zatvorení obchodov počas sviatkov

NETKY.SK • 24 Marec 2017, 09:03 • 2 min
Poslanci NR SR budú v piatok rokovať o zatvorení obchodov počas sviatkov

BRATISLAVA - Poslanci NR SR v piatok hlasovať nebudú, aj keď budú rokovať.

slovakia

left justify in out

Rokovanie začnú diskusiou o novele Zákonníka práce. Parlament má na tejto schôdzi definitívne schváliť návrh skupiny koaličných poslancov za strany Smer-SD, SNS a Most-Híd na čele s Jánom Podmanickým a Mariánom Kérym na zatvorenie obchodov počas sviatkov.

 

Podľa návrhu novely Zákonníka práce by mal byť maloobchodný predaj od začiatku mája tohto roka úplne alebo sčasti zakázaný počas šestnástich štátnych sviatkov v roku.

Podľa Podmanického predaj v obchodoch nie je taká činnosť, bez ktorej by sa spoločnosť nezaobišla. „Mali by sme sa správať solidárne k 300-tisíc zamestnancom v tomto sektore. Mali by sme im dopriať to, čo aj my si užívame. Pokoj a atmosféru sviatkov. Mali by sme to dopriať mužom a ženám za pokladňami, medzi regálmi,“ vyhlásil Podmanický s tým, že tento zákon nechce nikomu nič určovať, ale chce pomôcť bezbranným pracujúcim.


V návrhu koaličných poslancov sa uvádza, že v záujme ochrany zamestnancov sa v súlade s kultúrnymi tradíciami Slovenskej republiky ustanovujú dni, počas ktorých nie je možné nariadiť a ani dohodnúť so zamestnancom prácu, ktorou je predaj tovaru konečnému spotrebiteľovi vrátane s ním súvisiacich prác.

 

Týmito dňami sú: 1. január, 6. január, Veľký piatok, Veľkonočná nedeľa, Veľkonočný pondelok do 14:00 hodiny, 1. máj, 8. máj, 5. júl, 29. august, 1. september, 15. september, 1. november, 17. november, 24. december po 12:00 hodine, 25. december a 26. december.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona