Poslanci neodvolali ministra školstva Draxlera

NETKY.SK • 22 Október 2015, 06:31 • 2 min
Poslanci neodvolali ministra školstva Draxlera

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky dnes neschválili po skoro osemhodinovej diskusii návrh na vyslovenie nedôvery členovi vlády a ministrovi školstva Jurajovi Draxlerovi. Za návrh hlasovalo 35 poslancov zo 110 prítomných, proti návrhu bolo 75 poslancov. Draxler tak ostáva členom vlády a ministrom školstva, vedy, výskumu a športu aj naďalej.

slovakia

left justify in out

Návrh skupiny poslancov na zvolanie schôdze predložili 15. októbra poslanec za SaS Martin Poliačik spolu s poslancom Martinom Froncom (KDH). Pod spoločný návrh sa podpísalo 33 zákonodarcov za SaS, KDH, OĽaNO a nezaradených poslancov. Draxlerovi vyčítali neschopnosť pri hľadaní riešenia na využitie budovy a areálu Ekoiuventy na Búdkovej ulici v Bratislave. Rovnako tak spôsob, ako rezort riešil 460-tisícovú kauzu, keď organizácia rezortu - Metodicko-pedagogické centrum zaslalo peniaze na falošný účet. Poslancom sa nepáčilo ani personálne riadenie rezortu, keď Draxlerovi vyčítali nekompetentnosť vedúcich organizácií ministerstva školstva v prípade Iuventy či Výskumného ústavu detskej psychológie a patopsychológie.


Draxler vidí v návrhu na vyslovenie nedôvery snahu o vytĺkanie politického kapitálu. Ako dnes uviedol, mrzí ho skorá politizácia školských tém pred voľbami.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies