Poslanci nemeckej AfD navštívili Sýriu a stretli sa aj s veľkým muftim

NETKY.SK • 6 Marec 2018, 23:16 • 2 min
Poslanci nemeckej AfD navštívili Sýriu a stretli sa aj s veľkým muftim

BERLÍN - Skupina nemeckých poslancov z pravicovo-populistickej Alternatívy pre Nemecko (AfD) navštívila sýrske hlavné mesto Damask, čím chcela poukázať na požiadavku tejto strany, aby sa sýrski utečenci žijúci v Nemecku vrátili do vlasti. Informovala o tom v utorok agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Politici AfD zverejnili na sociálnych sieťach fotografie, ktoré okrem iného zachytávajú ich stretnutie so sýrskym veľkým muftim Ahmadom Badraddínom Hasúnom. Ten je podporovateľom sýrskeho vládneho režimu a v roku 2011 pohrozil, že jeho krajina v prípade intervencie Západu do tamojšieho diania vyšle do Európy i Ameriky samovražedných útočníkov.

 

Na ceste do Sýrie sa podľa zdrojov DPA zúčastnili poslanci nemeckého Spolkového snemu (Bundestag), ako aj ich kolegovia z krajinských zákonodarných zborov. O svojom zámere údajne vopred informovali stranícke vedenie. Sýrska štátna tlačová agentúra SANA informovala v pondelok o stretnutí "nemeckej parlamentnej delegácie" s predsedom sýrskeho parlamentu Hammúdom Sabbághom, pričom stranu AfD nespomínala. Citovala poslanca krajinského snemu v Severnom Porýní-Vestfálsku Christiana Blexa ako vedúceho skupiny, podľa ktorého je cieľom návštevy získať lepší obraz o situácii v Sýrii.

 

Veľký mufti Hasún poslancov vyzval, aby v Nemecku hovorili pravdu o tom, aká je realita v Sýrii, dodala SANA s tým, že západné médiá sa snažia zavádzať verejnosť. Členovia AfD v Bundestagu požadovali vlani v novembri, aby spolková vláda začala so sýrskym vedením vyjednávať o návrate utečencov. Poslanci iných strán následne vyčítali pravicovým populistom "cynizmus a pokrytectvo". Väčšinu Sýrčanov, ktorí utiekli do Nemecka, tvoria odporcovia režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada, poznamenala DPA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies