Poslanci nedopriali primátorovi Piešťan vyšší plat

NETKY.SK • 16 December 2016, 13:41 • 2 min
Poslanci nedopriali primátorovi Piešťan vyšší plat

PIEŠŤANY – Poslanci piešťanského mestského zastupiteľstva nesúhlasili s návrhom na zvýšenie platu primátora Miloša Tamajku. Ako dôvod uvádzali napríklad neplnenie jeho volebných sľubov, malý rozvoj mesta, nevhodnú personálnu politiku na radnici, netransparentné verejné obstarávanie, finančné strety, preto sa rozhodli návrh stiahnuť z programu zasadnutia zastupiteľstva.

slovakia

left justify in out

Primátorovi tak zostáva plat na úrovni 2552 eur, v návrhu na zvýšenie sa uvádzalo 40 percent, čo by predstavovalo zhruba 1000 eur.

 

Tamajka sa na štvrtkovom (15.12.) rokovaní mestského parlamentu nezúčastnil zo zdravotných dôvodov. Poslanci k bodu diskutovali takmer hodinu, kým odsúhlasili poslanecký návrh na stiahnutie materiálu. V úvode rozpravy zástupca primátora Michal Hynek povedal, že primátorov plat je na úrovni platov niektorých starostov obcí Piešťanského okresu a tie majú aj menej než 2500 obyvateľov. Navrhol tajné hlasovanie k bodu, aby poslanci "mali slobodnú vôľu sa vyjadriť a nepodliehali tlakom". Neprešiel však ani tento návrh.

 

Poslanec Jozef Beňačka hovoril o strate sebakritiky zo strany primátora a jeho zástupcu a poslanec Remo Cicutto o veľmi zlom načasovaní návrhu. "Viem sa vžiť do jeho situácie," povedal, nakoľko v uplynulom období sám ako primátor zažil návrh na zníženie svojho platu práve od vtedajších poslancov Tamajku a Hyneka. Poslanci nakoniec súhlasili s návrhom, že sa k zvýšeniu platu primátora vrátia po vyhodnotení rozpočtu, realizácii niektorých investícií a po rozhodnutí, čo bude s piešťanským letiskom, kde je mesto akcionárom a veriteľom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona