Poslanci náhle ukončili 4. schôdzu, P. Paška zvolal vzápätí novú

NETKY.SK • 3 August 2012, 06:21 • 2 min
 Poslanci náhle ukončili 4. schôdzu, P. Paška zvolal vzápätí novú

Poslanci náhle ukončili 4. schôdzu, P. Paška zvolal vzápätí novú

slovakia

left justify in out

img

Štvrtá schôdza Národnej rady SR sa dnes náhle skončila. Poslanci totiž odsúhlasili návrh predsedu parlamentu Pavla Pašku (Smer-SD) na presunutie neprerokovaných bodov na ďalšiu schôdzu, čím sa rokovanie ukončilo.
      Následne zvolal novú šiestu schôdzu, ktorá sa začne v piatok 3. augusta o 9.00 h. Na tej sa zrejme bude plénum zaoberať prijímaním novely zákona o sociálnom poistení v skrátenom legislatívnom konaní. Práve tento bod skomplikoval priebeh štvrtej, dnes ukončenej schôdze. Opozícia tvrdila, že Paška nemal právo zaradiť tento bod do programu.
      Momentálne rokuje poslanecké grémium, ktoré sa dohaduje na programe šiestej parlamentnej schôdze. Okrem otázky dôchodkov sa na nej možno objaví aj novela kompetenčného zákona, ktorá je podľa opozície tiež pre Smer-SD dôležitá.
      Podpredsedníčka parlamentu Renáta Zmajkovičová (Smer-SD) považuje postup, ktorý zvolil Paška, za "procesne najčistejšie riešenie". V piatok 3. augusta sa začne podľa jej slov šiesta schôdza, na ktorej sa objavia všetky doteraz neprerokované body. Tak novela zákona o sociálnom poistení v skrátenom konaní, ako aj zmena kompetenčného zákona a poslanecké návrhy. Piatkový rokovací deň sa začne o 9.00 h a skončiť má o 16.00 h. Šiesta schôdza má následne pokračovať v pondelok 6. augusta.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies