Poslanci majú odpracované, do Vianoc odrobili v pléne 94 dní

NETKY.SK • 24 December 2015, 11:49 • 2 min
Poslanci majú odpracované, do Vianoc odrobili v pléne 94 dní

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR strávili v roku 2015 až do Vianoc v rokovacej sále parlamentu 94 dní. Tie boli rozdelené do 15 riadnych či mimoriadnych schôdzí.

slovakia

left justify in out

Parlamentná sezóna sa začala 27. januára a skončila sa až 21. decembra mimoriadnou schôdzou k vetovanému protiteroristickému balíku. Najvyťaženejší boli poslanci v máji, kedy zasadalo plénum 15 dní. V novembri to bolo 11 a v marci, júni a v decembri po desať rokovacích dní.

 

V septembri a vo februári sa zapĺňala rokovacia sála počas deviatich dní, v apríli ich odrobili sedem. Šesť dní sa pracovalo v októbri, štyri v januári a tri v júli. V auguste nezasadlo plénum vôbec.

 

Pôvodne bolo v pláne, že schôdza sa v tomto volebnom období uskutoční aj na prelome januára a februára. Peter Pellegrini (Smer-SD) však oznámil, že rokovanie nebude.

 

Okrem práci v pléne sú poslanci povinní zúčastňovať sa aj na zasadnutí výborov. Tie sa začínajú už niekoľko dní pred každou schôdzou, schádzajú sa aj v prestávkach v rokovaní pléna. Vo výboroch sú rozdelení všetci poslanci okrem predsedu parlamentu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona