Poslanci experimentujú na živnostníkoch a malých podnikateľoch

NETKY.SK • 8 Marec 2014, 13:49 • 2 min
Poslanci experimentujú na živnostníkoch a malých podnikateľoch

BRATISLAVA - Predseda SNS upozorňuje, že živnostníci a malí podnikatelia aby prežili, musia podnikať, nie neustále študovať nové zákony a zmeny v legislatíve.

slovakia

left justify in out

Slovenská národná strana (SNS) vyzýva vládu a poslancov, aby neexperimentovali s trpezlivosťou živnostníkov a malých podnikateľov.

"SNS vychádza z informácií, podľa ktorých sa zákony menia v priemere každé dva týždne. V roku 2013 poslanci Národnej rady SR novelizovali platné zákony 25-krát, rok predtým to bolo dokonca 27-krát. Išlo napr. o zmeny v Obchodnom zákonníku, Zákonníku práce, o zmeny v zákonoch o DPH, dani z príjmov, účtovníctve, sociálnom a zdravotnom poistení a iných," vyhlásil pre TASR predseda strany Andrej Danko.

"Pre zdravé podnikateľské prostredie je nevyhnutné prijímať dobre pripravené zákony s výhľadom ich dlhodobej platnosti. Zákony nemôžu byť šité horúcou ihlou, prijímané s chybami a potom neustále novelizované. Sťažuje to život i prácu tým, ktorí sa na Slovensku podnikajú," dodal.  

Predseda SNS upozorňuje, že živnostníci a malí podnikatelia aby prežili, musia podnikať, nie neustále študovať nové zákony a zmeny v legislatíve. "Prijímanie nedostatočne pripravených noviel narýchlo spôsobuje len väčší chaos a na podnikateľov pôsobí demotivačne," povedal Danko.

"SZČO a malí podnikatelia majú aj tak sťaženú situáciu v súvislosti so zvýšením daňového a odvodového zaťaženia. Ak sa k tomu pridajú aj neustále zmeny, ktoré je veľmi ťažké sledovať, pritom väčšinou nedodržanie aj tých nových zákonov hrozí finančnými postihmi, nečudo, že podnikatelia končia so svojím pôsobením. Nemôžu byť totiž pokusné králiky pri chaotických novelizáciách," zdôraznil predseda SNS.

"Stabilita legislatívy napomáha stabilite podnikateľského prostredia a to by mali mať na pamäti kompetentní. Pretože ak dôjde živnostníkom a malým podnikateľom trpezlivosť a skončia so svojou činnosťou, pôjde tiež o výpadok príjmov do štátnej kasy," uzavrel Danko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona