Poslanci EP dali Švédsku rok navyše na splnenie migračných kvót

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 18:48 • 2 min
Poslanci EP dali Švédsku rok navyše na splnenie migračných kvót

ŠTOKHOLM - Poslanci Európskeho parlamentu dnes odsúhlasili, že Švédsko dostane rok navyše na to, aby prijalo počet žiadateľov o azyl, ktorý mu bol pridelený v rámci plánu na prerozdelenie migrantov.

slovakia

left justify in out

Krajiny EÚ sa vlani v septembri dohodli, že si počas nadchádzajúcich dvoch rokov prerozdelia 160.000 utečencov z Grécka a Talianska, ktoré už nápor státisícov prichádzajúcich migrantov nezvládali.


Švédsko malo na základe tohto plánu prijať 5700 migrantov. Poslanci EP však dnes odhlasovali, že tejto škandinávskej krajine, ktorá má momentálne najvyšší počet žiadateľov o azyl na obyvateľa, dajú na splnenie kvót viac času. Za sa vyslovilo 396 poslancov, proti bolo 190, 50 sa hlasovania zdržalo.


Plán na prerozdelenie migrantov z Grécka a Talianska do iných krajín EÚ sa zatiaľ realizuje veľmi pomaly. Doposiaľ - za prvých deväť mesiacov - bolo v súlade s ním premiestnených len približne 1500 utečencov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies