Poslanci dostávajú tisíce v paušálnych náhradách, nikto ich nekontroluje!

NETKY.SK • 19 November 2013, 09:21 • 2 min
Poslanci dostávajú tisíce v paušálnych náhradách, nikto ich nekontroluje!

BRATISLAVA - Nezdanené, neuvádzané v majetkových priznaniach a bez kontroly. Také sú paušálne náhrady, ktoré dostávajú poslanci parlamentu, píše denník Plus Jeden Deň v článku s názvom Tisíce eur bez kontroly.

slovakia

left justify in out

K platu 1961 eur dostávajú bratislavskí poslanci 1384 eur a tí ostatní 1615 eur. Z týchto peňazí neodvádzajú 19-percentnú daň, a tak nie sú súčasťou ich oficiálneho príjmu. "Poslancom zákon ďalej neukladá povinnosť vykazovať čerpanie paušálnych náhrad", tvrdí tlačový odbor Národnej rady SR. Poslanec vykonáva verejnú funkciu, z ktorej mu plynú výdavky. "Ak sa týkajú funkcie, tak mi neprekáža, ak sa zaplatia z peňazí daňových poplatníkov", uviedol sociológ Martin Slosiarik a dodáva, že zákon by mal upraviť, ako kontrolovať na čo boli využité a ak neboli, akým spôsobom ich vrátiť naspäť do rozpočtu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies