Poslanci do prázdnin odpracovali v pléne 58 dní, najvyťaženejší boli v máji

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 10:28 • 2 min
Poslanci do prázdnin odpracovali v pléne 58 dní, najvyťaženejší boli v máji

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR odpracovali od začiatku roka do letných prázdnin v pléne parlamentu dovedna 58 dní. Tie boli rozdelené do ôsmich riadnych či mimoriadnych schôdzí.

slovakia

left justify in out

Najviac dní, 15, strávili v rokovacej sále v máji. V júni a v marci si tam posedeli po 10 dní, vo februári deväť, v apríli sedem, v januári štyri a v júli tri dni. V štatistike roku 2015 nie sú zaradené rokovania výborov, ktoré sa spravidla spúšťajú asi týždeň pred každou schôdzou. Vo výboroch sú zaradení všetci poslanci okrem predsedu NR SR Petra Pellegriniho (Smer-SD).

 

Po letných prázdninách sa poslanci zídu v pléne 16. septembra. Schôdza je naplánovaná na 18 rokovacích dní a trvať by mala do 15. októbra. Posledné zasadnutie snemovne v roku 2015 sa začne 10. novembra a trvať by malo do 10. decembra. Plénum by malo v rámci schôdze rokovať 18 dní.

 

Krátke zasadnutie je v harmonograme vyznačené aj v roku 2016 krátko pred parlamentnými voľbami. Začne sa 26. januára a trvať má do 5. februára. Predvolebné rokovanie zahŕňa osem dní.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona