Poslanci dnes skončia rokovanie skôr, pôjdu na oslavu prezidentovej 70-tky

NETKY.SK • 31 Marec 2011, 11:44 • 2 min
Poslanci dnes skončia rokovanie skôr, pôjdu na oslavu prezidentovej 70-tky

Poslanci dnes skončia rokovanie skôr, pôjdu na oslavu prezidentovej 70-tky

slovakia

left justify in out

img

Poslanci skončia dnešný rokovací deň skôr ako zvyčajne. Dôvodom sú sedemdesiatiny prezidenta Ivana Gašparoviča. Na oslavu je pozvané aj vedenie zákonodarného zboru na čele s predsedom Richardom Sulíkom (SaS). Oznámil to dnes šéf Národnej rady SR.

Dodal, že po obedňajšej prestávke bude dnešný rokovací deň pokračovať Hodinou otázok, interpeláciami a diskusiou o návrhoch zákonov, ktoré parlament prerokúva v skrátenom legislatívnom konaní. Ide o novelu zákona o elektronických komunikáciách a o právnu normu, ktorá má odložiť sprísnenú reguláciu platobnej schopnosti zdravotných poisťovní z apríla 2010 na január 2013. Potom by malo nasledovať hlasovanie o týchto bodoch a následne bude rokovanie prerušené.

Parlament tak ani dnes neuzavrie diskusiu k novele zákona o používaní jazykov národnostných menšín, ktorá má okrem iného znížiť 20-percentnú hranicu na používanie menšinových jazykov v úradnom styku. Do rozpravy o právnej norme je prihlásených ešte približne desiatka rečníkov.

Doteraz v diskusii vystúpili prevažne zástupcovia opozície, ktorí návrh z dielne vicepremiéra pre menšiny Rudolfa Chmela (Most-Híd) kritizujú. Na jeho obranu sa postavil napríklad predseda Mostu-Híd Béla Bugár a tiež šéf poslaneckého klubu strany László Solymos. Podľa neho je právna norma dobrá a "sleduje občiansky komfort".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies