Poslanci dnes pokračujú v rokovaní o novele infozákona

NETKY.SK • 27 Október 2016, 08:21 • 2 min
Poslanci dnes pokračujú v rokovaní o novele infozákona

BRATISLAVA – Poslanci otvoria deviaty deň desiatej schôdze pokračovaním v rokovaní k návrhu novely infozákona, ktorý v pléne Národnej rady Slovenskej republiky predložila poslankyňa za OĽaNO-NOVA Veronika Remišová. Ako povedala, osobitným príkladom šedej zóny zverejňovania informácií sú štátne firmy, prípadne ich dcéry.

slovakia

left justify in out

„Pri systematickej kontrole používania verejných peňazí sme sa stretli s mnohými prípadmi, keď štátne firmy rozdávali dotácie, prípadne dary bez toho, aby zverejňovali kritériá alebo podmienky,“ povedala s tým, že je problémom, ak štátne firmy z našich spoločných peňazí rozdávajú dary rôznym súkromným firmám, prípadne dávajú dotácie. „Problém teda nie sú samotné dotácie, ale práve to, že ich štátne alebo mestské firmy môžu rozdávať bez pravidiel a nikto nevie, prečo jeden dostal a druhý nie,“ dodala.

 

Opozícia tiež navrhuje zákon, ktorým chce zaviesť hmotnú zodpovednosť verejných funkcionárov za škodu spôsobenú pri nakladaní s verejnými prostriedkami. Rokovať by mali aj o zmenách v zákone o hazardných hrách opäť z dielne OľaNO-NOVA. Opozícia chce umožniť obecným zastupiteľstvám, aby mohli všeobecne záväzným nariadením obce zakázať prevádzkovanie len niektorých hazardných hier. V súčasnosti môžu zakázať buď všetky, alebo ani jednu. Navyše chcú zrušiť podmienku petície, ktorú v súčasnosti treba

 

Na prerokovanie majú poslanci na tejto schôdzi ešte približne desať bodov programu. Hlasovať o prerokovaných návrhoch by mali o jedenástej a o sedemnástej hodine. Poslancov čaká aj pravidelná Hodina otázok na členov vlády. Rokovať by mali do ôsmej hodiny večer, ako sa dohodli v stredu na poslaneckom grémiu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona