Poslanci dnes budú schvaľovať vedúcich delegácií do medzinárodných parlamentných organizácií

NETKY.SK • 19 Máj 2020, 08:45 • 2 min
Poslanci dnes budú schvaľovať vedúcich delegácií do medzinárodných parlamentných organizácií

BRATISLAVA – Poslanci Národnej rady SR (NR SR) dnes počas piateho rokovacieho dňa siedmej schôdze budú schvaľovať vedúcich delegácií do medzinárodných parlamentných organizácií.

slovakia

left justify in out

Vedúcou stálej delegácie Parlamentného zhromaždenia Rady Európy by mala byť poslankyňa Anna Záborská (OĽaNO). Za vedúceho delegácie Parlamentného zhromaždenia NATO navrhujú poslanci Ľudovíta Gogu (Sme rodina).

 

Na čele delegácie Parlamentného zhromaždenia Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) by mal stáť Peter Osuský (SaS). Šéfom delegácie Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj by mal byť Marián Viskupič (SaS).

 

Do funkcie vedúceho stálej delegácie Medziparlamentnej únie budú zákonodarcovia voliť predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina).

Členovia zahraničného výboru parlamentu na svojom rokovaní z 13. mája vyškrtli poslanca Ľuboša Blahu (Smer-SD) zo zoznamu radových členov v delegácii do Parlamentného zhromaždenia Rady Európy. Toto rozhodnutie výboru ostro kritizoval aj predseda opozičnej strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico.

 

„Chápem, že sa boja inteligentných ľudí, ale dohody sú dohody, a mali by byť dodržiavané,“ povedal Fico. Podľa neho na túto vládnu „partičku“ neplatí nič iné len tvrdá, razantná, opozičná politika.

 

Zákonodarcovia dnes budú taktiež schvaľovať návrh na vytvorenie skupín priateľstva v rámci Slovenskej skupiny Medziparlamentnej únie a voliť predsedov týchto skupín.

 

Napríklad, Marian Kotleba (ĽSNS) by mal byť šéfom skupiny priateľstva s arabskými krajinami. Skupinu priateľstva s krajinami Latinskej Ameriky a tiež s krajinami ako Kórejská ľudovodemokratická republika, Kambodža, Laos, Vietnam, Pakistan či Irán by mal zasa viesť Blaha.

Poslanci dnes zároveň rozhodnú o tom, či vezmú na vedomie výročné správy za rok 2019 komisárky pre deti Viery Tomanovej, komisárky pre osoby so zdravotným postihnutím Zuzany Stavrovskej a predsedníčky Rady vlády pre vysielanie a retransmisiu Marty Danielovej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies