Poslanci chcú, aby Robert Fico predstúpil pred poslancov a povedal, čo sa deje na Generálnej prokuratúre

NETKY.SK • 25 Máj 2013, 13:58 • 2 min
Poslanci chcú, aby Robert Fico predstúpil pred poslancov a povedal, čo sa deje na Generálnej prokuratúre

BRATISLAVA - Opoziční poslanci sa nevzdávajú myšlienky, aby premiér Robert Fico (Smer-SD) predstúpil pred poslancov a povedal, čo závažné sa deje na Generálnej prokuratúre (GP) SR.

slovakia

left justify in out

Verejnosti neznáme okolnosti mali byť dôvodom na skrátené legislatívne konanie novely zameranej na riešenie kauzy Jozefa Čentéša. Po tom, ako sa šéf exekutívy ani poslanci Smeru-SD opakovane nedostavili na brannobezpečnostný výbor, témou by sa mal teraz zaoberať Ústavnoprávny výbor NR SR.

Jeho rokovanie inicioval poslanec OĽaNO Miroslav Kadúc, pod návrh sa podpísali aj Lucia Žitňanská (SDKÚ-DS), Martin Poliačik (SaS) a Radoslav Procházka (nezaradený). 

"Do pôsobnosti Ústavnoprávneho výboru NR SR patrí v zmysle rokovacieho poriadku kontrola činnosti GP. Dúfam, že predseda výboru Róbert Madej (Smer-SD) nebude pokračovať v ceste, ktorú nastolil jeho stranícky kolega z brannobezpečnostného výboru Jaroslav Baška. Ten trikrát zmaril rokovanie svojho výboru, a tak neumožnil vysvetlenie dôvodov na skrátené legislatívne konanie, ktoré podľa mojich vedomostí nepoznal a nepozná takmer nikto z poslancov NR SR," vyhlásil Kadúc.

Podľa jeho slov okrem toho, že ide o viac ako neštandardný zásah zákonodarnej moci do moci súdnej, bolo zároveň umožnené, aby sa o kauze Čentéš rozhodlo tak, ako to zrejme vyhovuje vládnej strane."Pokiaľ je situácia na Generálnej prokuratúre skutočne taká vážna, ako to tvrdí premiér, nevidím dôvod, prečo by nám ju nemohol prísť vysvetliť, pričom ak to bude nutné, schôdzu výboru je možné zvolať ako neverejnú. Ak už nie verejnosť, minimálne poslanci majú minimálne právo, ak nie povinnosť, o týchto dôvodoch vedieť," dodal Kadúc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies