Poslanci by mali hovoriť o školstve a zdravotníctve

NETKY.SK • 11 Február 2016, 10:02 • 2 min
Poslanci by mali hovoriť o školstve a zdravotníctve

BRATISLAVA - Hovoriť o problémoch v školstve a zdravotníctve by mali poslanci vo štvrtok počas 61. schôdze parlamentu. Zasadnutie iniciovalo 35 opozičných poslancov za KDH, Most-Híd, SaS a OĽaNO-NOVA.

slovakia

left justify in out

Opoziční zákonodarcovia navrhujú, aby na schôdzi národná rada prijala dve uznesenia. Prvé sa týka riešenia krízovej situácie v školstve a prijatia opatrení na dlhodobé a udržateľné zlepšenie školstva. Zároveň žiadajú ministra školstva, vedy, výskumu a športu Juraja Draxlera, aby v rámci rozpravy o tomto bode programu podal komplexnú informáciu o konkrétnych krokoch vlády na zlepšenie situácie v školstve a o výsledkoch rokovania so zástupcami Iniciatívy slovenských učiteľov.

 

Opozícia rovnako žiada, aby sa parlament zaoberal situáciou v zdravotníctve. Poslanci navrhli prijať uznesenie k prijatiu opatrení na ochranu práv pacientov a na stabilizáciu postavenia zdravotných sestier a zdravotného systému ako celku so zameraním na zníženie zadlženia.

 

Zároveň opoziční zákonodarcovia chcú od ministra zdravotníctva Viliama Čisláka, aby v rámci rozpravy o tomto bode programu predložil komplexnú informáciu o stave dlhu v zdravotníctve a o opatreniach zameraných na jeho elimináciu. Rovnako chcú informáciu o riešení prípadov, ako sú Klinika Kostka, teta Anka, pochybný nájom nového sídla Všeobecnej zdravotnej poisťovne, kauza piešťanské CT a o strategických zámeroch vlády v oblasti profesijného a sociálneho stabilizovania zdravotných sestier.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies