Poslanci by mali do parlamentných volieb stráviť v laviciach najmenej 74 dní

NETKY.SK • 12 Apríl 2015, 13:33 • 2 min
Poslanci by mali do parlamentných volieb stráviť v laviciach najmenej 74 dní

BRATISLAVA - Poslanci budú do budúcoročných parlamentných volieb zasadať v pléne Národnej rady SR ešte minimálne sedemkrát. Naplánovaných je totiž päť riadnych schôdzí pléna a v stredu 15. apríla sa uskutočnia dve mimoriadne. Mimoriadnych zasadnutí môže byť v tomto volebnom období ešte viac.

slovakia

left justify in out

Ak by sme však počítali len dni, ktoré strávia poslanci v pléne na riadnych schôdzach, je ich naplánovaných 73. Vyplýva to z harmonogramu schôdzí, ktorý je na webstránke parlamentu. Počet naplánovaných rokovacích dní môže byť aj vyšší, závisí to od toho, ako rýchlo dokážu poslanci prerokovať program schôdze. A tiež od počtu mimoriadnych schôdzí.

 

Snemovňa sa najbližšie zíde v stredu 15. apríla na mimoriadnych rokovaniach k návrhu na odvolanie ministra zdravotníctva Viliama Čisláka a tiež k situácii okolo stavebnej spoločnosti Váhostav-SK, ktorá je v reštrukturalizácii.

Najbližšia riadna schôdza bude májová, ktorá sa má začať 5. mája a mala by trvať 14 dní. Júnová schôdza, posledná pred letnými prázdninami, je naplánovaná na 15 dní. Septembrová schôdza by mala trvať 18 dní a rovnaký počet dní by mali stráviť poslanci aj na poslednom tohtoročnom zasadnutí.

 

V novom roku 2016 by sa mali poslanci posadiť do lavíc 26. januára a rokovať by mali osem dní. Potom by sa mali venovať predvolebnej kampani. V marci by sme mali zvoliť nové zloženie snemovne. Harmonogram schôdzí predpokladá, že by parlamentné voľby mohli byť 5. marca 2016.

 

Poslanci okrem riadnych dopredu naplánovaných schôdzí rokujú aj na mimoriadnych zasadnutiach. Schádzajú sa tiež na rokovaniach parlamentných výborov, ktoré sa konajú pred každou riadnou schôdzou Národnej rady SR. Keď treba, rokujú výbory aj mimoriadne.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies