Poslanci budú v pondelok rokovať o kontrole zimnej pohotovosti

NETKY.SK • 8 Február 2018, 16:58 • 2 min
Poslanci budú v pondelok rokovať o kontrole zimnej pohotovosti

BRATISLAVA – Mimoriadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva hl. mesta SR Bratislavy, ktoré sa bude venovať kontrolám zimnej údržby, sa bude konať v pondelok 12. februára o 16.30 h. Informuje o tom bratislavský magistrát na webe mesta.

slovakia

left justify in out

O zvolanie mimoriadneho zastupiteľstva požiadala primátora Iva Nesrovnala skupina poslancov, ktorá upozorňuje na zabezpečenie zimnej pohotovosti zo strany spoločnosti A.R.K. technické služby, ktorá sa v hlavnom meste stará o zimnú a letnú údržbu. Poslanci Ján Hrčka (Bratislavský klub) a Richard Mikulec (Otvorený klub) v pondelok (5.2.) na tlačovej konferencii v tejto súvislosti informovali, že pri náhodnej kontrole, ktorú sami iniciovali v piatok 26. januára, nedokázal dodávateľ zimnej údržby zabezpečiť v stanovenom termíne zazmluvnený počet ľudí a mechanizmov, ktoré majú byť pripravené v rámci zimnej pohotovosti.

 

Na rokovaní MsZ má byť prezentovaná aj správa mestského kontrolóra Petra Šinályho, ktorý sa na tejto kontrole zúčastnil. Poslanci upozorňujú, že podobné pochybenia ako pri ich kontrole objavili aj pri preverení GPS záznamov reálnych výjazdov pri snehovej kalamite v novembri.

 

Na ďalšej, stredajšej (7.2.) tlačovej konferencii Hrčka a Mikulec spolu s ďalšími poslancami bratislavského parlamentu naznačili, že magistrát pochybenia dodávateľa kryje, dopredu ho o mestských kontrolách informuje a tieto vykonáva iba formálne. "Zimná pohotovosť je pritom brutálne drahá," upozornil Hrčka s poukázaním na fakt, že za jeden deň trojmesačnej zimnej pohotovosti platí mesto dodávateľovi 12.300 eur.

 

Podľa neho i ďalších poslancov tento postoj magistrátu vzbudzuje podozrenie z korupčného konania. Firma i radnica obvinenia odmietajú, hlavné mesto považuje medializované informácie zo strany poslancov za tvrdenia vytrhnuté z kontextu a snahu vytĺkať politický kapitál.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona