Poslanci budú rokovať o jednom plate i čistení chodníkov

NETKY.SK • 25 September 2014, 09:57 • 2 min
Poslanci budú rokovať o jednom plate i čistení chodníkov

BRATISLAVA - Rozpravou k novele zákona, ktorou poslanci KDH navrhujú zavedenie princípu jedného platu, teda aby poslanci parlamentu za volené funkcie mohli poberať iba jeden plat, otvoria poslanci druhý deň mimoriadnej schôdze národnej rady.

slovakia

left justify in out

Diskutovať sa bude o novele, ktorá má zakázať poslancom NR SR vykonávať advokátsku prax a tiež o návrhu na dvojkolovú voľbu starostov a primátorov. Rokovať sa má aj o právnej norme, podľa ktorej by chodníky pokryté ľadom či snehom mali čistiť obce, ktorých majetkom sú, a nie vlastníci nehnuteľností, ktoré s chodníkmi len susedia. 

 

Zvolanie mimoriadnej schôdze iniciovala opozícia, keďže vládny Smer-SD vyradil z rokovania septembrovej schôdze na podnet predsedníčky poslaneckého klubu Smeru-SD Jany Laššákovej desať opozičných noviel. Laššáková to odôvodnila tým, že návrhy sa týkajú komunálnych volieb a parlament by mal o nich rokovať po voľbách. Návrhy poslancov Smeru-SD, týkajúce sa komunálnych problémov, strana Roberta Fica na programe septembrovej schôdze nechala, všetky sa aj prerokovali a schválili. Viacero z týchto návrhov o problémoch miest a obcí predkladali vládni poslanci, ktorí budú kandidovať v komunálnych voľbách. Podľa predsedu parlamentu Pavla Pašku je to v poriadku, keďže išlo o návrhy v druhom čítaní, ktoré poslanci Smeru-SD do národnej rady predložili už pred letom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona