Poslanci budú opäť hovoriť o Gorile, správu im dnes prednesie Kaliňák

NETKY.SK • 3 December 2013, 11:46 • 2 min
Poslanci budú opäť hovoriť o Gorile, správu im dnes prednesie Kaliňák

BRATISLAVA - Kauza Gorila sa dnes opäť dostane na parlamentnú pôdu. Ďalšiu správu o priebehu vyšetrovania prípadu poslancom po 14.00 hodine prednesie minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD). Nový bod do programu 27. schôdze navrhol zaradiť predseda NR SR Pavol Paška (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Poslanci sa naposledy Gorilou zaoberali v auguste. Z vtedajšej v poradí tretej správy o vyšetrovaní vyplynulo, že vyšetrovateľom sa zatiaľ nepodarilo preukázať poskytovanie alebo prijímanie úplatkov, teda zadovážiť také dôkazy, na základe ktorých by bolo možné vzniesť obvinenie voči konkrétnej osobe.

Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik vtedy poslancov informoval, že od podania poslednej správy (začiatok roka) bolo vo veci vypočutých približne 40 osôb v postavení svedka, boli vykonané analýzy bankových účtov podozrivých osôb, analýzy prepisov vystúpení poslancov NR SR k privatizácii letiska a výberu poradcu investora a boli vyhodnotené výsledky dožiadaní a spracované a zaslané odpovede k právnej pomoci z Rakúska.

Po vyhodnotení týchto dôkazov boli podľa jeho slov zistené nové skutočnosti, na základe ktorých vyšetrovatelia začali trestné stíhanie pre podozrenie zo zločinu prijímania úplatku a prečinu podplácania. "V tejto trestnej veci vyšetrovateľ požiadal o súčinnosť Fond národného majetku a zadovážil väčšie množstvo spisového materiálu, ktorý v súčasnej dobe vyhodnocuje," informoval špeciálny prokurátor.

V ďalších troch trestných veciach, v ktorých vyšetrovateľ špecializovaného tímu vydal v novembri 2012 uznesenia o začatí trestného stíhania, boli vykonané potrebné úkony, a to najmä výsluchy svedkov a zadovážené listinné materiály. "Po ich vyhodnotení je potrebné vo veciach vypočuť ešte ďalších svedkov, pričom následne bude vo veciach meritórne rozhodnuté, a to s predpokladaným ukončením veci cca do konca septembra," avizoval Kováčik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies