Poslanci budú každý deň rokovať o poldruha hodiny dlhšie

NETKY.SK • 8 September 2015, 16:26 • 2 min
Poslanci budú každý deň rokovať o poldruha hodiny dlhšie

BRATISLAVA – Poslanci budú počas septembrovej schôdze rokovať každý deň dlhšie o jeden a pol hodiny oproti pravidelnému času, ako diskutovali doteraz.

slovakia

left justify in out

Predseda parlamentu Peter Pellegrini to odôvodnil rekordným množstvom bodov na septembrovej schôdzi, ktorých je v programe 173. Ide o najvyšší počet bodov programu schôdze NR SR v histórii samostatného Slovenska. Namiesto 9:00 v septembri sa rokovanie národnej rady začne o 8:30 a obedná pauza sa posunie z 12:00 na 13:00.


Prvým bodom schôdze, ktorá odštartuje 16. septembra, bude diskusia k aktuálnej situácii riešenia migračnej krízy v Európskej únii. Hoci parlament sa už migrantmi pred prázdninami zaoberal, pod Pellegriniho vedením sa situácia posunula a preto sa k téme treba opäť vrátiť. Vystúpiť v pléne k tejto téme by mali aj ministri vnútra Robert Kaliňák a zahraničných vecí Miroslav Lajčák.


Poslanci budú rokovať aj o novele zákona o konflikte záujmov, ktorú predložili zákonodarcovia Smeru. Pred prázdninami vládny Smer v národnej rade zamietol opozičnú novelu zákona, podľa ktorej by verejní funkcionári podávali prísnejšie majetkové priznania. Pellegrini nevidí problém v tom, že nový návrh ide do pléna NR SR skôr ako po pol roku, dokedy by sa do parlamentu nemal predkladať identický návrh zákona. Predseda národnej rady vyslovil presvedčenie, že ide o iný návrh, ak by s tým niektorý poslanec mal problém, dá o námietke hlasovať.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona