Poslanci budú istý čas parkovať v garážach pri hrade, platí to Váhostav

NETKY.SK • 9 September 2014, 17:50 • 2 min
Poslanci budú istý čas parkovať v garážach pri hrade, platí to Váhostav

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR budú najbližšie mesiace parkovať v garážach pri Bratislavskom hrade IPP Park Hrad. Kanceláriu NR SR to nemá stáť nič, platí to stavebná spoločnosť Váhostav-SK.

slovakia

left justify in out

"Parkovanie zabezpečuje dodávateľ stavby a ak prípadné náklady vzniknú, bude to riešiť dodávateľ," uviedol pre TASR odbor komunikácie kancelárie. Rekonštrukciu hradu robí Váhostav-SK za 26,1 milióna eur. "Váhostav-SK je viazaný termínmi podľa harmonogramu a tieto náklady znáša spoločnosť po dobu dvoch, respektíve troch mesiacov v závislosti od postupu prác. Ide o sto parkovacích miest," uviedol pre TASR hovorca firmy Tomáš Halán.

 

Poslanci parkovali doteraz v garážach na Západnej terase Bratislavského hradu. Na niekoľko mesiacov sa tam však parkovať nedá, keďže sa hrad rekonštruuje. Šéfka komunikačného odboru kancelárie Soňa Pötheová pre TASR nedávno povedala, že obmedzenia sú potrebné, lebo z bezpečnostných dôvodov nie je možné vykonávať búracie stavebné práce, ktoré by kolidovali s premávkou vozidiel do a z garáží na Západnej terase.

 

Kancelária zatiaľ predpokladá, že garáže budú zatvorené na približne tri mesiace, teda do konca novembra 2014. "A potom podľa postupu stavebných prác," doplnila pred pár týždňami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies