Poslanci britského parlamentu schválili dohodu o odklade brexitu

NETKY.SK • 27 Marec 2019, 22:48 • 2 min
Poslanci britského parlamentu schválili dohodu o odklade brexitu

LONDÝN - Dolná smemovňa britského parlamentu sa nakoniec rozhodla. Len pred malou chvíľou schválili návrh zákona, podľa ktorého Británia opustí Európsku úniu 12. apríla alebo 22. mája. V hre sú ešte dva dátumy. Závisí to od toho, či bude už schválená dohoda prerokovaná vládou premiérky Mayovej. Informáciu poskytla spravodajská stanica BBC.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa doteraz dostupných údajov za návrh zákona o brexite hlasovalo 441 poslancov. proti sa vyjadrilo 105. Veľká Británia teda 12. apríla spoločenstvo opustí. Druhou možnosťou je však 22. máj, no tá by nastala len v prípade, ak by parlament vyrokoval dohodu o brexite schválenú premiérkou Mayovou.

 

img

 

Jedná sa odohode o odklade brexitu. K nej došlo vtedy, keď premiérka Británie Mayová oznámila poslancom Dolnej smemovne, že ak na tretí pokus schvália dohodu o odchode Spojeného kráľovstva z EÚ, rezignuje na svoju funkciu.   

 

img

 

Oznámenie o tom, že by premiérka Veľkej Británie naozaj odstúpila zo svojho postu, oznámila na zasadnutí vplyvného Výboru 1922. Ten združuje poslancov Konzervatívnej strany, ktorí nie sú súčasťou britskej vlády.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies