Poslanca Pašku vystrieda Babič, pre Pellegriniho odíde Gaži

NETKY.SK • 25 November 2014, 10:49 • 2 min
Poslanca Pašku vystrieda Babič, pre Pellegriniho odíde Gaži

BRATISLAVA - Odchod predsedu parlamentu Pavla Pašku z funkcie pre kauzu predraženého nákupu CT prístroja piešťanskou nemocnicou a zároveň jeho vzdanie sa poslaneckého mandátu si vyžiada zmeny v poslaneckom zbore. Pašku v poslaneckých laviciach nahradí Ján Babič. Ten bol pôvodne náhradníkom za niekdajšieho ministra školstva Dušana Čaploviča.

slovakia

left justify in out

Keďže novým predsedom parlamentu sa stane Peter Pellegrini, doterajší minister školstva, národnú radu bude musieť opustiť jeho náhradník, poslanec Smeru-SD Peter Gaži. 

 

Zanikol aj poslanecký klub niekdajšej najsilnejšej pravicovej strany SDKÚ-DS. Po odchode Martina Fedora zo strany i poslaneckého klubu už nemal potrebných osem členov, v parlamente bude pätica poslancov za SDKÚ-DS pôsobiť ako nezávislá. Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš síce vystúpili zo strany už skôr, ale doteraz zostali členmi poslaneckého klubu, čím umožňovali jeho existenciu. Zánikom poslaneckého klubu príde strana Pavla Freša v parlamente o viacero výhod - účasť na grémiách Národnej rady SR, pravidelný finančný príspevok či rokovaciu miestnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies