Poslanca Mazureka z ĽSNS napokon nebudú stíhať za popieranie holokaustu

NETKY.SK • 7 September 2016, 15:53 • 2 min
Poslanca Mazureka z ĽSNS napokon nebudú stíhať za popieranie holokaustu

BRATISLAVA – Poslanca Národnej rady SR za Kotlebovu Ľudovú stranu Naše Slovensku (ĽSNS) Milana Mazureka nebudú stíhať za popieranie holokaustu. Informuje o tom spravodajský portál Aktuality.sk a Denník N.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovateľ podľa Aktuality.sk rozhodol, že prokuratúra nebude trestne stíhať Mazureka za jeho vyjadrenia na sociálnej sieti. Ten mal podľa portálu uviesť - "História je úplne prekrútená víťazmi a Chazarmi. Neobhajujem žiadny režim, ale o Tretej ríši vieme iba lži a rozprávky o šesť miliónoch a mydlách zo Židov. O Hitlerovi sa učia samé klamstvá." Mazurek bol za tento výrok preverovaný prokuratúrou. Tá však zhodnotila, že jeho správanie bolo zákonné.

 

Podľa Denníka N stíhanie poslanca najskôr odmietla prešovská polícia a následne po preskúmaní spisu s postupom polície súhlasili prešovská i Generálna prokuratúra. Polícia podľa denníka tvrdí, že poslanec svojim výrokom na sociálnej sieti nespáchal trestný čin popierania holokaustu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies