Poslala ministrom list, v ktorom ich žiada o rozpracovanie priorít

NETKY.SK • 13 August 2010, 07:31 • 2 min
Poslala ministrom list, v ktorom ich žiada o rozpracovanie priorít

Poslala ministrom list, v ktorom ich žiada o rozpracovanie priorít

slovakia

left justify in out

img

Predsedníčka vlády SR Ivety Radičová poslala dnes list členom svojho kabinetu, v ktorom ich žiada o spoluprácu pri konkretizácii najdôležitejších priorít Programového vyhlásenia vlády SR.
      Vláda sa zaviazala prijať štrukturálne zmeny, ktoré prinesú potrebné rozvojové impulzy a zároveň pripraviť konsolidáciu verejných financií. V súvislosti s tým preto premiérka vyzvala ministrov, aby do 19. augusta vypracovali návrhy podstatných štrukturálnych opatrení, ktoré budú zásadne napĺňať priority ich rezortov.
      Ako Radičová v liste okrem iného píše, musia obsahovať najviac päť najdôležitejších krátkodobých opatrení, ktoré plánujú ministri zrealizovať do konca tohto roka a tiež najviac päť najdôležitejších strednodobých opatrení s termínom realizácie do konca roka 2011.
      Hlavným cieľom týchto opatrení musí byť zlepšovanie pravidiel, motivácií a prostredia, ktoré ovplyvňujú pozitívny vývoj v šiestich prioritných oblastiach vládneho programu. Ich súčasťou môžu byť aj finančné opatrenia, ale iba v prípade, že rešpektujú záväzok vlády SR znížiť deficit verejných financií do roku 2013 pod tri percentá HDP a v rámci limitov výdavkov rozpočtových kapitol jednotlivých rezortov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies