Poskytovala nelegálne úvery, dostala trest smrti

NETKY.SK • 20 Máj 2013, 08:54 • 2 min
Poskytovala nelegálne úvery, dostala trest smrti

PEKING - Na trest smrti odsúdili v južnej Číne podnikateľku, pričom verdikt vynesený nad ňou je najnovším vládnym zásahom proti nelegálnym úverom, ktoré často využívajú podnikatelia. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Ľudový súd v meste Wen-čou oznámil, že Lin Chaj-jen odsúdili za "nelegálne zhromažďovanie fondov". Celkovo získala od jednotlivých investorov 640 miliónov jüanov (81 miliónov eur) prísľubom rýchlych výnosov a nízkeho rizika.

Čínski podnikatelia, ktorí sa často nemôžu dostať k úverom zo štátnych bánk, sa spoliehajú na tento neoficiálny úverový systém. Regulátori začali sprísňovať kontroly po tom, ako začal narastať počet nesplatených pôžičiek, ktoré vyvolali protesty veriteľov.

Inú podnikateľku z Wen-čou odsúdili na smrť za nezákonné zhromažďovanie zdrojov minulý rok. Po protestoch na internete jej trest zmiernili na doživotie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies