Poľský prezidentský pár pricestuje na prvú návštevu Slovenska

NETKY.SK • 21 Jún 2011, 07:47 • 2 min
Poľský prezidentský pár pricestuje na prvú návštevu Slovenska

Poľský prezidentský pár pricestuje na prvú návštevu Slovenska

slovakia

left justify in out

img

Poľský prezidentský pár pricestuje v utorok 21. júna na dvojdňovú oficiálnu návštevu Slovenska. Bronislawa Komorowského s manželkou Annou bude hostiť prezident SR Ivan Gašparovič a prvá dáma SR Silvia Gašparovičová. Pôjde o prvú návštevu poľskej hlavy štátu na Slovensku od nástupu do funkcie v auguste minulého roku.
      Prezidenti budú hovoriť o posilňovaní slovensko-poľských vzťahov, o rozvoji bilaterálnej spolupráce, partnerstve na regionálnej úrovni a európskej úrovni v súvislosti s nadchádzajúcim, historicky prvým, predsedníctvom Poľska v Rade EÚ. Návšteva bude zároveň príležitosťou na prediskutovanie vybraných tém medzinárodných vzťahov, ktoré predstavujú prienik zahranično-politických priorít Slovenska a Poľska.
      Poľský prezident sa počas návštevy stretne aj s predsedom NR SR Richardom Sulíkom, predsedníčkou vlády SR Ivetou Radičovou a primátorom hlavného mesta Milanom Ftáčnikom. Na stretnutie s ním sa môžu tešiť aj príslušníci poľskej menšiny žijúcej na Slovensku. "SR víta a oceňuje dobrú spoluprácu slovenských a poľských inštitúcií v oblasti starostlivosti o slovenskú národnostnú menšinu v Poľsku," informovalo dnes TASR Tlačové oddelenie Kancelárie prezidenta (KP) SR.
      Komorowski v stredu 22. júna začne svoj program kladením vencov k Pamätníku železnej opony v Devíne. V Modre sa zúčastní na ochutnávke malokarpatských vín a pozrie si výstavu obrazov slovenskej moderny 20. storočia a diela Andyho Warhola. Tým s manželkou Annou ukončia svoju oficiálnu návštevu SR a odcestujú späť do vlasti.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona