Poľský minister športu prezradil podobu maskota ME 2012

NETKY.SK • 24 September 2010, 11:36 • 2 min
Poľský minister športu prezradil podobu maskota ME 2012

Poľský minister športu prezradil podobu maskota ME 2012

slovakia

left justify in out

img

Poľský minister športu Adam Giersz prezradil, akú podobu bude mať maskot majstrovstiev Európy 2012, čím nahneval ukrajinských predstaviteľov. Práve tieto dve krajiny sú spoluorganizátormi kontinentálneho šampionátu v roku 2012. Giersz po návrate z rokovania výkonného výboru Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone na otázku, ako budú vyzerať maskoti majstrovstiev Európy odpovedal, že to budú dvaja futbalisti predstavujúci Poliaka a Ukrajinca.

Šéf ukrajinského prípravného výboru Markian Ľubkivskij na tento fakt zareagoval slovami: "Správanie sa poľského ministra je nekorektné." Giersza tiež údajne od UEFA chcel, aby sa všetky štvrťfinálové stretnutia uskutočnili v Poľsku. "Nikdy by sme si nedovolili požadovať, aby všetky štvrťfinálové stretnutia boli na Ukrajine, očakávame teda od poľských kolegov, že ani oni nebudú mať takéto nároky. Otázka rozdelenia zápasov sa vyrieši na zasadnutí výkonného výboru UEFA v Minsku 4. - 5. októbra," dodal Ľubkivskij.

Ukrajincove tvrdenia však poľský minister športu poprel. "Vždy sme obhajovali vyvážený program zápasov na ME s podmienkou, že Varšava bude hostiteľským mestom úvodného duelu a finále sa uskutoční v Kyjeve," uzavrel Giersz.

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona