Poškodený breh Dunaja opravia v utorok

NETKY.SK • 13 September 2016, 07:33 • 2 min
Poškodený breh Dunaja opravia v utorok

BRATISLAVA - S opravou poškodeného brehu Dunaja po nedeľňajšej (11.9.) havárii výletnej lode začne Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) v utorok (13.9.). Plavba na Dunaji je preto od dnešného večera zastavená, informoval TASR hovorca SVP Pavel Machava.

slovakia

left justify in out

Vodohospodári pre opravu podľa jeho slov znížia hladinu v prívodnom kanáli a zdrži na Vodnom diele Gabčíkovo. Ukončenie prác sa predpokladá v utorok vo večerných hodinách. "Následne plánujeme postupné zvyšovanie hladiny na pôvodnú úroveň," doplnil Machava.

 

Na Dunaji je tak obmedzený režim plavby. "Vodcovia plavidiel sú povinní prispôsobiť plavbu plavidiel podľa aktuálnej hodnoty vodného stavu na vodočte Devín a Bratislava. Po ukončení prác a obnovení dostatočných plavebných hĺbok bude plavba obnovená v plnom rozsahu," uviedla Katarína Mihalovičová z Dopravného úradu. Mimo prevádzky je tak aj kompa medzi Vojkou a Kyselicou.

 

Výletná loď Anesha plaviaca sa pod švajčiarskou vlajkou narazila do hrádze v nedeľu v ranných hodinách. Nikomu sa nič nestalo. Kapitána lode polícia obvinila z prečinu všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti. Plavidlo narušilo pravý breh Dunaja.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies