Poškodenú strechu na Krásnej Hôrke opravia v najbližších dňoch

NETKY.SK • 6 Máj 2013, 15:47 • 2 min
Poškodenú strechu na Krásnej Hôrke opravia v najbližších dňoch

KRÁSNOHORSKÉ PODHRADIE - Poškodenie provizórnej strechy na hrade Krásna Hôrka, ktoré spôsobila v piatok 3. mája veterná smršť, by podľa predpokladov malo byť opravené v najbližších dňoch. Informovalo o tom dnes Slovenské národné múzeum (SNM).

slovakia

left justify in out

Na hrade od piatka pracujú robotníci, ktorí realizujú nevyhnutné práce. "Celú situáciu však SNM preveruje a konzultuje so statikom a projektantom. Rozsah prác na náprave škôd spôsobených silným vetrom budú špecifikované až po preverení škôd a návrhu opatrení od projektanta a statika," uviedol dnes hovorca SNM Artur Šturmankin.

Silný vietor poškodil časť dočasnej strechy nad kaplnkou a provizórne zastrešenie na dolnom hrade. V súčasnosti sa vypracováva projektová dokumentácia na druhú etapu komplexnej obnovy hradu Krásna Hôrka, ktorej súčasťou sú aj trvalé strechy. Verejné obstarávanie bude podľa múzea vyhlásené až po dodaní kompletnej projektovej dokumentácie a vydaní stavebného povolenia.

Hrad Krásna Hôrka rekonštruujú po požiari z marca 2012. Plamene vtedy zasiahli strechu celého hradu a časť zariadenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies