Poškodené stromy pri Panónskej ceste bude potrebné nahradiť novými

NETKY.SK • 4 August 2016, 14:32 • 2 min
Poškodené stromy pri Panónskej ceste bude potrebné nahradiť novými

BRATISLAVA – Borovice pri Panónskej ceste, ktorým niekto na konci júla spílil vrcholce, poškodenie zrejme neprežijú. Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal to uviedol pre spravodajskú televíziu Tablet.TV, pričom v relácii Hlavné mesto avizoval podanie trestného oznámenia.

slovakia

left justify in out

"Bol som znechutený, že niekto dokáže takéto niečo urobiť len pre to, aby zarobil nejaký mrzký peniaz," vrátil sa primátor k udalosti, o ktorej informoval prostredníctvom sociálnej siete 27. júla. Po obhliadke orezaných troch drevín, ktorých obrázok primátor zverejnil, bola stanovená približná výška škody na 5000 eur. "Podáme preto trestné oznámenie na neznámeho páchateľa," vyhlásil primátor. "Stromy bude potrebné nahradiť, poškodenie zrejme neprežijú," uviedol Nesrovnal.

 

 

 

Podľa viacerých Bratislavčanov, ktorí reagovali na zverejnenú fotografiu stromov, malo k poškodeniu dôjsť pre zabezpečenie výhľadu na neďaleké bilbordy. Finančný dom, ktorého služby táto reklama propaguje, na svojej stránke ponúkol tisíc eur tomu, kto polícii alebo Okresnému úradu Bratislava poskytne informácie vedúce k vyšetreniu prípadu a odhaleniu vinníka. Okresný úrad neprezradil, či má v prípade podnety občanov. Potvrdil však, že odbor starostlivosti vedie v záležitosti správne konanie. "V jeho priebehu bližšie informácie nebudeme poskytovať," uviedol úrad pre TASR.

 

Magistrát s finančnou inštitúciou o posune v objasňovaní skutku nekomunikuje. "To je ich iniciatíva, ja len môžem povedať, že keby som mal ja bilbordy na takom mieste, tak po tom, čo sa stalo, ich dám okamžite dole, lebo ak má reklame pomáhať trestný čin, tak to naozaj nie je dobré," zdôraznil Nesrovnal.

 

K poškodeniu borovíc malo prísť aj na začiatku roka. Richard Nemec, vedúci oddelenia komunikácie s verejnosťou Miestneho úradu mestskej časti Bratislava-Petržalka informoval, že samospráva podala 1. februára podnet na okresný úrad po tom, čo zistila, že stromy boli poškodené a orezané vo výške približne 130 centimetrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies