Poľsko sa stalo 29. členom Agentúry pre jadrovú energiu pri OECD

NETKY.SK • 23 November 2010, 11:56 • 2 min
Poľsko sa stalo 29. členom Agentúry pre jadrovú energiu pri OECD

Poľsko sa stalo 29. členom Agentúry pre jadrovú energiu pri OECD

slovakia

left justify in out

img

Poľsko sa stalo 29. členom Agentúry pre jadrovú energiu (NEA) pri Organizácii pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD). Poľsko, člen OECD od roku 1996, sa zúčastňuje aktivít NEA od roku 1993 a výrazne zintenzívnilo svoju účasť po roku 2007. Informovala o tom databáza informácií NucNet.
      "Členstvo v NEA pomôže Poľsku realizovať jeho jadrový program, ktorý je najväčším priemyselným projektom v Poľsku od druhej svetovej vojny," povedala vládna splnomocnenkyňa pre jadrovú energiu a zástupkyňa poľského ministra hospodárstva Hanna Trojanowska.
      V roku 2009 prijala poľská Rada ministrov Energetickú politiku Poľska do roku 2030, ktorej súčasťou je dlhodobý plán pokryť rastúci dopyt po energii diverzifikovanými zdrojmi, vrátane jadrovej energie.
      Výsledkom je, že krajina v súčasnosti rozvíja svoj jadrovo-energetický program a plánuje postaviť dva jadrové bloky, z ktorých prvý by mal byť dokončený v roku 2022.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies