Posilnenie dolára stlačilo ceny ropy, cena WTI klesla k hranici 57 USD

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 08:29 • 2 min
Posilnenie dolára stlačilo ceny ropy, cena WTI klesla k hranici 57 USD

LONDÝN - Ceny ropy dnes klesli o viac než dva doláre, pod čo sa do veľkej miery podpísal rast kurzu americkej meny. Navyše, pôvodné obavy z možného obmedzenia dodávok ropy na svetové trhy v dôsledku bojov na Blízkom východe sa zmiernili. Aj keď boje pokračujú, vývoz komodity z regiónu sa zvyšuje. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Kurz dolára vzrástol dnes oproti košu medzinárodných mien na dvojtýždňové maximum, čo sa odrazilo na cenách ropy. K poklesu ceny WTI aj ropy Brent došlo napriek tomu, že ekonómovia počítajú so znížením zásob komodity v USA za minulý týždeň. Americký ropný inštitút (API) by mal svoje údaje o vývoji ropných zásob zverejniť dnes, kľúčové údaje od ministerstva energetiky sa očakávajú v stredu 20. mája. Ako uviedli analytici, bez ohľadu na to, čo API a ministerstvo uvedú, zásoby ropy aj benzínu sú v USA momentálne podstatne vyššie než pred rokom.

 

Cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v júni klesla do 19.15 h SELČ o 2,20 USD na 57,23 USD (51,19 eura) za barel (159 litrov). Zhruba o rovnakú hodnotu klesla aj cena ropy Brent s júlovým kontraktom. Jej cena sa znížila o 2,24 USD na 64,03 USD za barel.

(1 EUR = 1,1180 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies