Posilnení Manchester United favoritom na titul

NETKY.SK • 12 August 2016, 14:25 • 2 min
Posilnení Manchester United favoritom na titul

LONDÝN - Nový ročník anglickej futbalovej Premier League 2016/2017 odštartuje v sobotu 13. augusta o 13.30 SELČ súbojom domáceho nováčika Hull City a úradujúceho majstra Leicestru City. V ten istý deň je na programe ďalších šesť zápasov, v nedeľu dva a prvé kolo skompletizujú v pondelok na Stamford Bridge dvaja londýnski rivali - Chelsea a West Ham United.

slovakia

left justify in out

Uplynulý ročník priniesol obrovské prekvapenie v podobe celkového triumfu Leicesteru City, ktorý získal premiérový titul v klubových dejinách. "Líšky" vedené skúseným talianskym trénerom Claudiom Ranierim ukázali chrbát všetkým favoritom - Tottenhamu Hotspur, Chelsea Londýn, Arsenalu Londýn i obom manchesterským klubom City a United. Napriek tomu, že do novej sezóny vstupujú ako obhajcovia titulu, predpovedajú im odborníci a bookmakeri umiestnenie v strede tabuľky. "Naša filozofia sa nezmenila. To, čo sme dosiahli v minulej sezóne, je niečo úžasné. Teraz sú však pred nami nové výzvy. Základom je získať 40 bodov, aby sme sa zachránili. A potom uvidíme, aké ďalšie ciele si môžeme pred seba klásť," vyhlásil Ranieri, ktorý sa rovnakou rétorikou prezentoval aj vlani. Jeho tím následne "vypálil rybník" bohatším a historicky úspešnejším konkurentom.

 

Najväčším predsezónnym favoritom na zisk titulu je Manchester United, ktorého piata priečka znamenajúca len zisk miestenky v Európskej lige UEFA bola po skončení uplynulej sezóny veľkým sklamaním. Funkcionári klubu však boli v lete usilovní a podarilo sa im uloviť "veľké ryby". Najskôr nepopulárneho holandského kormidelníka Louisa van Gaala nahradil úspechmi podkutý Portugalčan Jose Mourinho, ktorý na Old Trafford dotiahol z Paríža SG švédskeho kanoniera Zlatana Ibrahimoviča. Okrem toho sa United podarilo angažovať francúzskeho stredopoliara Paula Pogba, ktorý zamieril do tímu "červených diablov" z Juventusu Turín za rekordných 105 miliónov eur. Ďalšími posilami sú Henrik Mchitarjan a Eric Bailly. "Nemôžem byť šťastnejší, pretože sme získali štyroch hráčov, ktorým absolútne veríme," prezradil Mourinho.

 

Na prestupovom trhu boli aktívni aj mestskí rivali United. "Citizens" získali Johna Stonesa, Leroya Saného, Gabriela Jesusa, Ilkaya Gündogana a Nolita, na lavičku zasadol uznávaný Pep Guardiola. Do Leicestru si to namierili Ahmed Musa, Nampalys Mendy, Bartosz Kapustka, Ron-Robert Zieler a Luis Hernandez. Odišiel však francúzsky stredopoliar N'Golo Kanté, ktorý prestúpil do Chelsea Londýn.

 

Prvým veľkým šlágrom v sezóne bude nedeľňajší zápas Arsenalu s Liverpoolom. V drese "The Reds" sa už nepredstaví kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel, ktorý sa po vyše ôsmich rokoch rozhodol opustiť Anfield Road a jeho novou adresou sa stalo Fenerbahce Istanbul. Slovenský futbal bude v nadchádzajúcej sezóne Premier League zastupovať dvojica Dušan Kuciak (brankár, Hull City) a Dionatan Teixeira (obranca, Stoke City), ktorá však nemá veľké predpoklady, aby pravidelne nastupovala v základnej zostave svojich tímov.

Nováčikmi súťaže, ktorá sa hrá na 38 kôl, sú FC Burnley (víťaz The Championship), FC Middlesbrough a Hull City. Majster bude známy najneskôr 21. mája 2017.

 

program 1. kola Premier League:

 

sobota 13. augusta: 13.30 Hull City /Dušan KUCIAK/ - Leicester City, 16.00 FC Burnley - Swansea City, 16.00 Crystal Palace - West Bromwich Albion, 16.00 FC Everton - Tottenham Hotspur, 16.00 FC Middlesbrough - Stoke City /Dionatan TEIXEIRA/, 16.00 FC Southampton - FC Watford, 18.30 Manchester City - AFC Sunderland

 

nedeľa 14. augusta: 14.30 AFC Bournemouth - Manchester United, 17.00 Arsenal Londýn - FC Liverpool

 

pondelok 15. augusta: 21.00 Chelsea Londýn - West Ham United

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies