Posila Znojma Tomas: Slovenská extraliga je podceňovaná

NETKY.SK • 5 August 2014, 14:28 • 2 min
Posila Znojma Tomas: Slovenská extraliga je podceňovaná

ZNOJMO - Hokejový útočník Roman Tomas by chcel na svoj strelecký apetít z najvyššej slovenskej súťaže nadviazať aj v Znojme, s ktorým nedávno podpísal ročnú zmluvu.

slovakia

left justify in out

Skúsený kanonier, ktorý v uplynulom ročníku nastrieľal za Žilinu 40 gólov, má na Česko príjemné spomienky z pôsobenia v Třinci, Litvínova, Mladej Boleslavi, Plzne či Vítkovíc.
     

"Som rád za návrat do Česka, už to tu dobre poznám," uviedol Tomas v rozhovore pre portál hokej.cz. "Mal som aj ďalšie ponuky zo zahraničia, napríklad z Kazachstanu, ale už to bolo pre mňa ďaleko. Nechce sa mi byť skoro rok bez rodiny. Znojmo bolo v tomto smere ideálnou stanicou." Najlepší strelec slovenskej extraligy hral v Česku sedem sezón. Vie, že v Znojme budú od neho očakávať predovšetkým góly: "Je to moja úloha v tíme a budem sa snažiť ju naplniť. Je mi jasné, že ma sem nezobrali kvôli bráneniu."
     

I keď podľa mnohých názorov úroveň slovenskej extraligy klesá, popradský rodák to tak čierne nevidí. "Myslím si, že je málo propagovaná a veľa ľudí ju podceňuje. Pritom má stále svoju kvalitu a mnoho šikovných hráčov z nej potom chodí napríklad do Česka," tvrdí Tomas.
     

V drese znojemských "orlov" si zahrá nadnárodnú EBEL ligu, ktorú si už predtým vyskúšal v chorvátskom Záhrebe. "Je to úplne iný štýl hokeja než slovenská extraliga. Porovnal by som to s nižšími ligami v zámorí. Hrá tam veľa Američanov a Kanaďanov, ktorí nemali motiváciu hrať na farmách, tak išli do Európy," hovorí Tomas. Na juhu Moravy sa prvýkrát predstavil minulý utorok a zatiaľ je na novom pôsobisku veľmi spokojný. "Kolektív je tu parádny, chalani sú spolu už dva roky a je to taký rodinný typ mužstva. Pokiaľ potiahneme za jeden povraz, tak prídu i úspechy," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies