Poschodová roláda.

NETKY.SK • 15 Apríl 2011, 07:27 • 2 min
Poschodová roláda.

Poschodová roláda. Gurmán Suroviny Cesto 8 vajec, 8 PL práškového cukru, 8 PL polohrubej múky, ½ prášku do pečiva, 4 PL vlažnej vody, čokoládová poleva, 3 ks kiwi, šľahačka na zdobenie Plnka 1 l mlieka, 3 balíčky Zlatý klas, 100 g práškového cukru, 250 g

slovakia

left justify in out

img

Suroviny:

Cesto: 8 vajec, 8 PL práškového cukru, 8 PL polohrubej múky, ½ prášku do pečiva, 4 PL vlažnej vody, čokoládová poleva, 3 ks kiwi, šľahačka na zdobenie

Plnka: 1 l mlieka, 3 balíčky Zlatý klas, 100 g práškového cukru, 250 g palmarínu, 2 PL kakaa

Príprava:

Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme po lyžičkách vodu, múku, prášok do pečiva a sneh z bielkov. Rozdelíme na dve časti a upečieme na dvoch plechoch, ktoré sme vymastili a pomúčili. Upečené pláty vyklopíme na vlhké utierky. Jeden plát zvinieme po dĺžke do rolády, druhý plát zvinieme len z okrajov oproti sebe. Pripravíme si plnku.  V mlieku uvaríme Zlaté klasy na hustú kašu, do vychladnutej vmiešame palmarín a práškový cukor. Do jednej polovice vmiešame kakao. Roládu zvinutú proti sebe rozvinieme, natrieme bledou plnkou a do stredu uložíme očistené, pokrájané kiwi. Prvú roládu natrieme hnedou plnkou, zvinieme a uložíme do stredu druhej rolády. Poschodovú roládu polejeme čokoládovou polevou, vychladnutú zdobíme šľahačkou.

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies