Poschodová roláda. Gurmán Suroviny Cesto 8 vajec, 8 PL práškového cukru, 8 PL polohrubej múky, ½ prášku do pečiva, 4 PL vlažnej vody, čokoládová poleva, 3 ks kiwi, šľahačka na zdobenie Plnka 1 l mlieka, 3 balíčky Zlatý klas, 100 g práškového cukru, 250 g
Suroviny:
Cesto: 8 vajec, 8 PL práškového cukru, 8 PL polohrubej múky, ½ prášku do pečiva, 4 PL vlažnej vody, čokoládová poleva, 3 ks kiwi, šľahačka na zdobenie
Plnka: 1 l mlieka, 3 balíčky Zlatý klas, 100 g práškového cukru, 250 g palmarínu, 2 PL kakaa
Príprava:
Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme po lyžičkách vodu, múku, prášok do pečiva a sneh z bielkov. Rozdelíme na dve časti a upečieme na dvoch plechoch, ktoré sme vymastili a pomúčili. Upečené pláty vyklopíme na vlhké utierky. Jeden plát zvinieme po dĺžke do rolády, druhý plát zvinieme len z okrajov oproti sebe. Pripravíme si plnku. V mlieku uvaríme Zlaté klasy na hustú kašu, do vychladnutej vmiešame palmarín a práškový cukor. Do jednej polovice vmiešame kakao. Roládu zvinutú proti sebe rozvinieme, natrieme bledou plnkou a do stredu uložíme očistené, pokrájané kiwi. Prvú roládu natrieme hnedou plnkou, zvinieme a uložíme do stredu druhej rolády. Poschodovú roládu polejeme čokoládovou polevou, vychladnutú zdobíme šľahačkou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies