Posádku dánskej lode zrejme uniesli somálski piráti, plavidlo nechali opustené

NETKY.SK • 14 Január 2011, 13:05 • 2 min
Posádku dánskej lode zrejme uniesli somálski piráti, plavidlo nechali opustené

Posádku dánskej lode zrejme uniesli somálski piráti, plavidlo nechali opustené

slovakia

left justify in out

Šesťčlennú posádku nákladnej lode plaviacej sa pod dánskou vlajkou dnes pravdepodobne uniesli somálski piráti v Adenskom zálive.
      Turecké námorné sily z protipirátskej operácie NATO vo štvrtok vstúpili na palubu plavidla, ale nenašli po posádke ani stopu. Informoval o tom dánsky denník Politiken, ktorý citoval zdroje zo Severoatlantickej aliancie.
      Nákladnú loď Leopard dlhú 76 metrov ostreľovali v stredu 12. januára pri pobreží Ománu. Odvtedy nie sú žiadne kontakty s posádkou, ktorá pozostáva z dvoch dánskych občanov vrátane kapitána a zo štyroch Filipíncov.
      Ak posádku piráti skutočne uniesli a loď nechali opustenú, bude to znamenať zmenu v taktike somálskych pirátov, uviedla webová stránka TradeWinds prinášajúca správy z námornej dopravy. Unesené lode totiž zvyčajne dopravili k pobrežiu Somálska.
      Podľa odhadov protipirátskej misie Európskej únie nazvanej Operácia Atalanta, ktorej lode sú rozmiestnené pri pobreží Somálska, piráti v súčasnosti zadržiavajú približne 30 plavidiel a 600 členov posádok.
      Dánske plavidlo Danica White zadržiavali v roku 2007 piráti 83 dní.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies