Porýnie-Falcko sa spamätáva z nočných búrok: V krajine napáchali rozsiahle škody!

NETKY.SK • 28 Máj 2016, 14:58 • 2 min
Porýnie-Falcko sa spamätáva z nočných búrok: V krajine napáchali rozsiahle škody!

KOBLENZ - Komplexné odpratávacie práce na vozovkách prebiehali dnes v juhozápadnej časti Nemecka, cez ktorú sa v noci prehnali silné búrky, informovala podľa miestnej polície agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Premávka na cestných komunikáciách v spolkovej krajine Porýnie-Falcko bola uzatvorená kvôli zosuvom pôdy i popadaným stromom, spresnil hovorca polície v meste Koblenz. Na jednokoľajovú dopravu musel byť podľa neho dočasne obmedzený jeden úsek železničnej siete.

 

V priebehu piatkového večera sa cez uvedené územie prehnali búrky so silným dažďom a zanechali po sebe rozsiahlu spúšť. Vietor dokonca postŕhal lístie z celých vinohradov, opisuje policajt, ale z ľudí neutrpel zranenia nikto.

 

Kvôli zosuvu pôdy sa vykoľajil vlak idúci do mesta Trier (Trevír), ležiaceho na nemecko-luxemburských hraniciach. Všetkých 250 cestujúcich však pokračovalo v ceste vlakom náhradným a dotknutý úsek železničnej trate premával potom dnes ráno len na jednu koľaj.

 

Polícia a požiarnici boli v pohotovosti po celú noc, s výjazdmi do zaplavených pivníc i k spadnutým stromom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona