Porušovanie novo vyhláseného prímeria na Ukrajine hlásia obe strany

NETKY.SK • 24 December 2016, 13:12 • 2 min
Porušovanie novo vyhláseného prímeria na Ukrajine hlásia obe strany

MOSKVA - Ukrajinská vláda aj proruskí povstalci sa vzájomne obviňujú z porušovania novo vyhláseného prímeria, ktoré v súlade s obojstrannou dohodou začalo na Donbase platiť od polnoci na dnes.

slovakia

left justify in out

Vládne sily spustili podľa proruskej doneckej agentúry DAN paľbu na pozície povstalcov od polnoci už prinajmenšom 140-krát.

 

Z porušovania pokoja zbraní však povstalcov obviňuje aj ukrajinská vláda. Tá síce pôvodne informovala, že k porušovaniu prímeria pozdĺž tamojšej frontovej línie nedochádza, jej vedenie však neskôr uviedlo, že povstalci paľbu spustili najmenej štyrikrát, a to na troch rôznych miestach.

 

Pri vzájomných zrážkach zahynuli v uplynulých siedmich dňoch najmenej ôsmi ukrajinskí vojaci.

 

Ukrajinská vláda sa preto s povstalcami dohodla na pokoji zbraní. To je už desiatym pokusom o zavedenie komplexného a udržateľného prímeria v regióne do vypuknutia konfliktu, ktorý si od roku 2014 vyžiadal už okolo 10.000 životov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies