Porucha lanovky na Kryme uväznila turistov na takmer 10 hodín

NETKY.SK • 12 August 2013, 18:09 • 2 min
Porucha lanovky na Kryme uväznila turistov na takmer 10 hodín

KYJEV - Celkovo 76 ľudí muselo vyčkať takmer desať hodín na záchranu v dvoch kabínkach pokazenej lanovky na ukrajinskom polostrove Krym, ktoré sa zastavili vo výške 50 a 130 metrov nad zemou. Informovali o tom dnes tlačová agentúra DPA a internetový server Segodnya.ua.

slovakia

left justify in out

Záchranári s horolezeckou výbavou napokon pomohli turistom z Ukrajiny a Ruskej federácie, ako aj jednému občanovi Arménska, v noci nadnes dostať sa po lanách cez núdzové východy do bezpečia. Práce v oblasti medzi pozemnou stanicou lanovky Mischor a vrchom Aj-Petri (1234 m) sťažoval hustý les a skalnaté okolie.

Na nešťastníkov čakalo po záchrannej operácii, ktorá sa skončila necelú hodinu po polnoci, na zemi občerstvenie vrátane horúceho čaju. Príčinou incidentu bola technická porucha na zariadení, potvrdili kompetentní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies