Portugalský prezident varuje Grécko pred odchodom z eurozóny

NETKY.SK • 11 Február 2015, 15:38 • 2 min
Portugalský prezident varuje Grécko pred odchodom z eurozóny

LISABON - Opustenie eura bude pre Grécko katastrofa, povedal v stredu portugalský prezident.

slovakia

left justify in out

Gréci by mali podľa Anibala Cavaca Silvu zmeniť svoj postoj k dosiahnutiu dohody s európskymi veriteľmi. Prezident povedal novinárom, že nová grécka vláda sa začína učiť o fungovaní Európskej únie a postupne môže meniť svoje postoje. "Dúfam, že bude pokračovať v zmene svojich postojov, aby mohla dosiahnuť dohodu na stretnutí skupiny Eurogroup, v dialógu s Európskou komisiou ako aj na stretnutí Európskej rady," povedal portugalský prezident.

 

Grécky premiér Aléxis Tsípras v utorok zopakoval, že jeho vláda nepožiada o predĺženie záchranného programu a "hľadá politické riešenie v rámci európskeho rámca". Tsípras dal pred voľbami voličom sľub, že ukončí úsporné opatrenia a bude rokovať o odpísaní dlhu. Nová ľavicová vláda sa stretne v stredu s ministrami financií krajín eurozóny a vo štvrtok s lídrami EÚ, s ktorými bude diskutovať o pomoci Aténam po 28. februári, kedy sa končí existujúci úverový program pre Grécko v celkovom objeme zhruba 240 mld. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies