Portugalsko začalo prekvapivo remízou s Islandom

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 07:18 • 2 min
Portugalsko začalo prekvapivo remízou s Islandom

ST. ÉTIENNE - Futbalisti Portugalska remizovali s Islanďanmi 1:1 v utorňajšom stretnutí základnej F-skupiny na majstrovstvách Európy vo Francúzsku. Na presný zásah Naniho z 31. min odpovedal tesne po zmene strán v 50. min Birkir Bjarnason.

slovakia

left justify in out

Nováčikovia na vrcholnom podujatí Islanďania sa svojej veľkej premiéry nezľakli a v úvode predviedli niekoľko zaujímavých akcií. Už v 3. min sa po rýchlom brejku dostal do veľkej šance G. Sigurdsson, portugalský tím na dvakrát zachránil brankár Rui Patrício. S pribúdajúcim časom prevzal taktovku favorit. Nani najprv v 21. min nezužitkoval krásny center Cristiana Ronalda, no o desať minút neskôr otvoril skóre zápasu, keď profitoval z nápaditej kombinácie Andrého Gomesa s Vieirinhom. Zverenci rovnocenného trénerského dua Lars Lagerbäck a Heimir Hallgrímsson vyrovnali v 50. min, na center Gudmundssona si nabehol Birkir Bjarnason a z voleja poslal loptu do siete. Portugalsko zaplo na vyššie obrátky, prezentovalo sa viacerými streleckými pokusmi, ale obranu Islandu už do konca zápasu neprekonalo.


Oba tímy sa predtým stretli iba dvakrát. V kvalifikácii o postup na ME 2012 sa zrodili dve víťazstva "európskych Brazílčanov" - 3:1 vonku a 5:3 doma. "Seleccao das Quinas" sa zúčastňuje na siedmom európskom šampionáte, šiestom v rade, pričom doteraz zakaždým postúpilo zo skupiny a vo svojej zbierke má jedno striebro (2004) a až tri bronzové kovy (1984, 2000 a 2012). Hviezdny Cristiano Ronaldo nastúpil v utorok na 127. zápas v reprezentačnom drese, čím vyrovnal doterajšie maximum Luísa Figa.

Majstrovstvá Európy vo futbale - utorok:

F-skupina:
ST. ÉTIENNE (Štadión Geoffroya Guicharda)
Portugalsko - Island 1:1 (1:0)
Góly: 31. Nani - 55. B. Bjarnason, ŽK: 55. B. Bjarnason, 90.+ Finnbogason (obaja Island), rozhodovali: Cakir - Duran, Ongun (všetci Tur.)
Zostavy:
Portugalsko: Rui Patrício - Vieirinha, R. Carvalho, Pepe, R. Guerreiro - Joao Mário (76. Quaresma), Danilo Pereira, André Gomes (84. Éder) - Joao Moutinho (71. Renato Sanches) - Nani, Cristiano Ronaldo
Island: Halldórsson - Saevarsson, R. Sigurdsson, Árnason, Skúlason - Gudmundsson (90. T. E. Bjarnason), Gunnarsson, G. Sigurdsson, B. Bjarnason - Sigthórsson (81. Finnbogason), Bödvarsson


 

 

Tabuľka F-skupiny:

1. Maďarsko 1 1 0 0 2:0 3
2. Portugalsko 1 0 1 0 1:1 1
. Island 1 0 1 0 1:1 1
4. Rakúsko 1 0 0 1 0:2 0

Hlasy /zdroj: uefa.com, abola.pt/:
Fernando Santos (tréner Portugalska): "Vedeli sme, že to bude ťažký zápas, ale vieme aj to, že sme boli lepší a mali sme zvíťaziť. Potom sme inkasovali po chybe. Je to ľudské, taký je futbal. Dosiahli sme výsledok, ktorý sme nechceli, ale ideme ďalej. Nesmieme zľaviť z postupových ambícií. Island si za spôsob, akým fungoval na ihrisku, bod zaslúžil."

Heimir Hallgrímsson (tréner Islandu): "Naši fanúšikovia nám utvorili domáce prostredie, boli neuveriteľní a fantastickí. Veľmi pomohli hráčom k historickému bodu. Je skvelé mať ho v tabuľke. Do ďalších zápasov môžeme ísť s čistejšou hlavou, viac zrelaxovaní a pokojnejší. Ak zvíťazíme nad Maďarskom, budeme už takmer postúpení..."

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies